Νέα σνακ με μαστίχα Έλμα

Νέες επενδύσεις δρομολογεί η Mediterra, θυγατρική εταιρεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της με περισσότερα προϊόντα.

Στο κωδικολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τυποποιημένη τσίκλα ΕΛΜΑ, το μερίδιο αγοράς της οποίας διαμορφώνεται στο 6-7%. Σημειώνεται ότι τα κύρια κανάλια διάθεσης των προϊόντων μαστίχας της Mediterra είναι τα σούπερ και μίνι μάρκετ απ’ όπου προέρχεται σημαντικό ποσοστό των πωλήσεων, τα φαρμακεία, τα αεροδρόμια και η επιλεκτική διανομή.

Προσδοκίες για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας το 2023 δημιουργούν τα μείγματα σκόνης μαστίχας σε φακελάκια. Συγκεκριμένα τον επόμενο μήνα, θα λανσαριστεί στην αγορά σκόνη μανταρινιού, η χρήση της οποίας θα είναι ως πρώτη ύλη ζαχαροπλαστικής που θα διανέμεται στην λιανική και στην επαγγελματική αγορά.

«Δεν θα μπούμε στη καλλιέργεια μανταρινιού αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε περισσότερες χρήσεις, όπως μαρμελάδα μανταρίνι και τσίκλα μανταρίνι», τόνισε ο CEO της εταιρείας Γιάννης Μανδάλας. Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, αποτελεί η λειτουργία του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας (ΚΕΜ) στην Καλλιμασιά της Χίου, το οποίο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 29 Απριλίου και αναμένεται να βοηθήσει στον σχεδιασμό νέων προϊόντων σε κατηγορίες όπως φαρμακευτικά, καλλυντικά, προϊόντα στοματικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και παρα-φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το ΚΕΜ, επένδυση 3 εκατ. ευρώ, με ιδρυτικούς μετόχους την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ποσοστό 36%), την Mediterra (ποσοστό 36%), την Iasis Pharma (ποσοστό 20%) την PharmaQ (ποσοστό 4%) και την Pharmagnose (ποσοστό 4%) έχει ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πιλοτικών βιομηχανικών παραγωγών ενώ έχει λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις διασφάλισης ποιότητας