«Επιδρομή» του ΕΦΕΤ στη Δημοτική Αγορά του Πειραιά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ ΠΕ Πειραιά, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος τακτικών ελέγχων, διενήργησε στις 19 Απριλίου ενδελεχείς τακτικούς ελέγχους στο σύνολο των καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς του Πειραιά.

Οι έλεγχοι στα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς του Πειραιά, τα οποία διαθέτουν κρέατα, ψάρια, κατεψυγμένα, ξηρούς καρπούς, αλλαντικά, τυριά και αρτοσκευάσματα, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει ο Ε.Φ.Ε.Τ. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για την προστασία των καταναλωτών και τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας για τα τρόφιμα.

Η αγορά του Πειραιά αποτελεί πόλο έλξης των καταναλωτών αλλά και των τουριστών επιβατών κρουαζιερόπλοιων και αποτελεί τη βιτρίνα της πόλης. Ως εκ τούτου, χρειάζεται πάντα συνεχείς βελτιώσεις υποδομών. Οι ελεγκτές του Ε.Φ.Ε.Τ. και οι ελεγκτές της Περιφέρειας συνεργάζονται και με τους συνεχείς ελέγχους εντοπίζουν και επιβάλουν κυρώσεις σε όποιον διανοηθεί να παραβεί τη νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτή.

Η μάχη για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων είναι καθημερινή και αυτή τη φορά κερδισμένος θα είναι ο καταναλωτής και ο καλός επιχειρηματίας που σέβεται τον πελάτη του.