Αύξηση μεριδίων για τις μπύρες των ΕΖΑ και ΖΜΘ

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τις χρονιές 2018, 2019 και 2022. Η ΕΕΖ και τα Μέλη της ανανεώνουν για μια ακόμη χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους με το ζυθόφιλο κοινό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μεγάλα και μικρά ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ, από όλη τη χώρα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα ζύθων από όλες τις κατηγορίες.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας. Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της ΕΕΖ που συμμετέχουν στη δράση για φέτος είναι τα εξής:

· Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE

· Ελιξη ΑΕ

· Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ

· Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ

· Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ

· Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο

· Μικροζυθοποιία Local streets beer

· Μικροζυθοποιία Septem OE

· Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ

· Siris Craft Brewery

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.