Επίθεση σε υποκατάστημα των My Market

Επίθεση σε υποκατάστημα των My Market. 

«Σάλος» ξέσπασε σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «My Market», όπου αναρχικοί πραγματοποίησαν κινητοποίηση  στην ανατολική Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της «επίμαχης» επιστολής.

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα, βρέθηκε το τελευταίο 24ωρο στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με αφορμή επιστολή, που φέρεται να απέστειλε περιφερειακή διευθύντρια της επιχείρησης, καλώντας τους εργαζομένους «να χαμογελούν περισσότερο, έστω κι αν αμοίβονται με 300 ευρώ».

Όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, που έγινε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στην οδό Μάρκου Μπότσαρη, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της γνωστής αλυσίδας, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή εσωτερικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ανέφερε πως το υπουργείο παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην αγορά εργασίας, με κεντρικό γνώμονα την προστασία της αξιοπρέπειας στο χώρο της εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, το θετικό είναι ότι υπήρξε έντονη κοινωνική αντίδραση, τονίζοντας ότι και η εταιρεία κράτησε αποστάσεις από το θέμα. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, εκτίμησε ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, καθώς, όπως είπε, αυτό το γεγονός παραβιάζει και βασικές αρχές του κανονισμού εργασίας. Όπως υπογράμμισε, υπάρχει αρκετά καλή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν διενεργηθεί αρκετοί έλεγχοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ και οι τελευταίοι αφορούσαν την εφαρμογή του νόμου για τον κατώτατο μισθό. «Η επιχείρηση εφαρμόζει την αύξηση του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο κ. Νεφελούδης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το γεγονός της κοινοποίησης του σημειώματος προς τους εργαζόμενους της αλυσίδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την ίδια την εταιρεία. «Δεν επιτρέπεται να εκτίθεται η επιχειρηματικότητα με τέτοιου τύπου ενέργειες» σχολίασε.