Μικρές αλλαγές στις τιμές των βασικών αγαθών στα σούπερ μάρκετ

«Έρμαιο» των εκλογικών αναμετρήσεων το λιανικό εμπόριο.

Από τις εκλογικές αναμετρήσεις εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί το λιανικό εμπόριο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς IRI Hellas.

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές δε διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαϊου 2019, αναμένεται αρνητική επίδραση της τάξεως του 0,46%. Αν γίνουν δύο φορές εκλογές, τα σούπερ μάρκετ θα έρθουν αντιμέτωπα με μείωση των πωλήσεων τους κατά 1%, ενώ σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας, το ποσοστό θα αυξηθεί.

Ακόμα, στην εκτίμηση περί αύξησης του τζίρου των σούπερ μάρκετ κατά 1,5% το 2019 έχει ληφθεί υπόψη ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι της τάξης του 1,19%, η ανεργία θα διαμορφωθεί σε 18,5%, ο πληθωρισμός θα είναι 0,42% και ο κύκλος εργασιών του λιανεμπορίου θα αυξηθεί κατά 1,78%. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει την βραδεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει την βραδεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει την βραδεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει την βραδεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει την βραδεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει την βραδεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.