ΕΒΟΛ

Θετικό είναι το πρόσημο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ για το 2020, παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Το 2019 ήταν μια χρονιά που η ΕΒΟΛ παρουσίασε επιδόσεις ρεκόρ με την τοπική γαλακτοβιομηχανία, να συνεχίζει την κοινωνική της πολιτική με προσφορά εξοπλισμού στις δομές υγείας και τη βοήθεια σε οικογένειες αγροτών μέσω των Φωτοβολταϊκών Πάρκων. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος τόνισε ότι στις 27 Αυγούστου έγινε η ετήσια γενική συνέλευση ΕΒΟΛ με καθυστέρηση δύο μηνών εξαιτίας της πανδημίας, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα ο ισολογισμός, οι οικονομικές καταστάσεις του 2019 και ο προϋπολογισμός του 2020.

Ο πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης επισήμανε ότι τα γαλακτομικά προϊόντα είναι άριστης ποιότητας σε λογικές τιμές και κατακτούν νέες αγορές, ενώ ο ΑΣ Βόλου συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με ιδιαίτερη φροντίδα αυτή τη χρονιά στις υγειονομικές δομές που έχουν ανάγκη λόγω κορωνοϊού και στο πλαίσιο αυτό έγινε προσφορά εξοπλισμού και υλικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Νοσοκομείο Βόλου, λόγων των αναγκών που είχαν λόγω πανδημίας.Αναφερόμενος στα Φωτοβολταϊκά πάρκα της τάξης των 30 εκ. € προς το παρόν με προοπτική να γίνουν 55 εκ. € επένδυση, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού είναι ότι είναι μια μεγάλη επένδυση που θα βοηθήσει 300 οικογένειες αγροτών που συμμετέχουν σε τρεις ενεργειακές κοινότητες που δημιουργήθηκαν από την ΕΒΟΛ και περιλαμβάνουν μέλη του συνεταιρισμού αλλά και εργαζόμενους.

Έρχονται νέα προϊόντα

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ανέφερε ότι στο επόμενο ενάμιση μήνα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά 3-4 νέα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και παιδικές κρέμες. Στο μεταξύ, το δίκτυο πωλήσεων της ΕΒΟΛ επεκτείνεται συνεχώς και πλέον φθάνει σε περιοχές της Ελλάδας όπως η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η αύξηση του τζίρου της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας. Στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ στο Βόλο, η παραγωγή συνεχίζεται χωρίς διακοπή, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων, αγροτών και πελατών.