Στο

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία σε κατάστημα μίνι μάρκετ και μία απόπειρα ληστείας σε φαρμακείο, οι οποίες διαπράχθηκαν στην περιοχή στις 9 και 10 Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των Αρχών, δράστες ήταν ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι εντοπίσθηκαν κατόπιν επιστάμενων αναζητήσεων σε περιοχές της Χαλκίδας. Οι συλληφθέντες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και περιλαίμια, εισήλθαν αρχικά στο μίνι μάρκετ και με την απειλή μαχαιριού, απέσπασαν από την υπάλληλο χρηματικό ποσό. Ακολούθως την επόμενη μέρα, προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, δεν κατάφεραν όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς η γυναίκα αντιστάθηκε και τράπηκαν σε φυγή.

Από την πρόοδο της προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με έναν ακόμα ημεδαπό συνεργό τους, είχαν διαπράξει με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, το χρονικό διάστημα από 25-12-2021 έως την 11-01-2022, έξι (6) ακόμα κλοπές σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας, μεταξύ των οποίων ακόμα ένα μίνι μάρκετ, όπου απέσπασαν χρήματα.