Το τριήμερο 18 με 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo του αεροδρομίου Αττικής, η Food Expo 2023, με πάνω από 1.300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και για τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής, αφού αναδείχθηκαν οι τάσεις στις κατηγορίες των τροφίμων και των ποτών, ενώ παρουσιάστηκαν και πλήθος νέα προϊόντα, που είναι ήδη διαθέσιμα ή θα τεθούν σύντομα στη διάθεση των καταστημάτων, για την τοποθέτησή τους στα ράφια και τα ψυγεία τους.

Το περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική έδωσε φυσικά το «παρών» στην Food Expo 2023 και στο νέο του τεύχος θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ από τη φετινή έκθεση τροφίμων και ποτών. Ακολουθεί μία πρώτη… γεύση, με εικόνες από το Metropolitan Expo.

Το περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική στο περίπτερο της Healthier Choice, η οποία παρουσίασε τις μπάρες που έχουν «κερδίσει» τα ράφια των καταστημάτων, αλλά και τα νέα λανσαρίσματα της εταιρείας. (Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: η Τζένη Βλαστάρη και ο Μάριος Αλεβίζος από το τμήμα πωλήσεων στην Αθήνα – η υπεύθυνη πωλήσεων του περιοδικού Mini Market & Μικρή Λιανική, Κέλλη Αντωνάκου – η συνιδιοκτήτρια και οικονομική διευθύντρια, Ειρήνη Κουράφα, ο συνιδιοκτήτης και υπεύθυνος του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων, Ιωάννης Σούρας, και ο υπεύθυνος πωλήσεων Θεσσαλονίκης, Άγγελος Βασιλείου.

Τα υγιεινά σνακ Kiddylicius και πολλές ακόμη vegan επιλογές, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και παρουσίασε στην Έκθεση, η εταιρεία 40Food, που έφερε στην ελληνική αγορά και τα βιταμινούχα νερά WaterAde.

Τα αναψυκτικά Κρίνος έχουν ξεχωρίσει στην αγορά της μικρής λιανικής, με τη νέα συσκευασία τους να εντυπωσιάζει και στη Food Expo 2023. Η εταιρεία δίνει μάλιστα μεγάλη έμφαση στα μικρά σημεία και με την ποιότητα του προϊόντος, κερδίζει διαρκώς χώρο στα ψυγεία των καταστημάτων.

Η Μελισσοκομική Δωδεκανήσων με το παραδοσιακού μελεκούνι, έχει επενδύσει τον τελευταίο καιρό και στις μπάρες μελιού, ενώ αναμένεται να λανσάρει στην αγορά και νέους κωδικούς με πρωτεΐνη.

Το νέο αθλητικό ποτό Power Pro παρουσίασε η γνωστή εταιρεία Nature Tech, η οποία προμηθεύει χιλιάδες σημεία της μικρής λιανικής με μπάρες δημητριακών και πρωτεΐνης, λανσάροντας διαρκώς νέες γεύσεις.

Νέες αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις έχει προσθέσει στην γκάμα των προϊόντων της, η El Sabor, με τη συσκευασία τους να ξεχωρίζει στο περίπτερο της εταιρείας.

Παραδοσιακά γλυκά σε νέες γεύσεις, αλλά και νέους vegan κωδικούς παρουσίασε στη Food Expo 2023, η εταιρεία Βρεττός Σιροπιαστά, η οποία διαθέτει μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων με ατομικές συσκευασίες για τη μικρή λιανική.