Food Trend: «Ανάρπαστο» το τζίντζερ λόγω κορονοϊού

Food Trend: «Ανάρπαστο» το τζίντζερ λόγω κορονοϊού. 

Μπορεί οι Έλληνες να «θωράκισαν» τον οργανισμό τους κυρίως με πορτοκάλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε πολλές άλλες χώρες όμως η πιπερόριζα έχει γίνει ανάρπαστη, καθώς χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τις νόσους του αναπνευστικού και η ζήτησή της «εκτοξεύτηκε» το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εμπορίου του Περού, «οι εξαγωγές τζίντζερ αυξήθηκαν κατά 137% τον Απρίλιο» ή «κατά 168% το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς», καθώς είναι ένα προϊόν πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με τις περουβιανές αρχές. Στο Περού είναι παράδοση να χρησιμοποιείται το τζίντζερ, που θεωρείται ακόμη πως έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σε περιπτώσεις συναχιού ή γρίπης. Η χώρα κατατάσσεται τέταρτη στον κόσμο ως προς τις εξαγωγές τζίντζερ, μετά την Κίνα, την Ταϊλάνδη και την Ινδία. Το 2019, εξήγαγε 23.400 τόνους, εξασφαλίζοντας 41,5 εκατομμύρια δολάρια. Το Περού είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, πίσω μόνο από τη Βραζιλία.