Η καινοτόμος

Η καινοτόμος «Μάρκα του καταναλωτή» στα ΑΒ Βασιλόπουλος. 

Στα ψυγεία της ΑΒ Βασιλόπουλος είναι πλέον διαθέσιμο το γάλα της «Μάρκας του καταναλωτή«, ενός εγχειρήματος, που προωθεί τη βιώσιμη κατανάλωση, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Η «Μάρκα του καταναλωτή» είναι μια κοινωνική και συλλογική πρωτοβουλία, στην οποία οι καταναλωτές συμμετέχουν στην παρασκευή ενός προϊόντος από την παραγωγή έως το ράφι, αποφασίζοτας οι ίδιοι τι θέλουν να καταναλώνουν, σε ποια τιμή́ και πώς αυτή κατανέμεται σε όσους φροντίζουν, ώστε το προϊόν να φτάνει στο τραπέζι τους, με προτεραιότητα τη σωστή ανταμοιβή του παραγωγού.

Έτσι, το γάλα, που διατίθεται στα καταστήματα ΑΒ, στους κωδικούς πλήρες και ελαφρύ, παράχθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που όρισε η πλειοψηφία των καταναλωτών που συμμετείχαν στην online ψηφοφορία μέσα από τη διαδραστική πλατφόρμα www.imarkatoukatanaloti.gr.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να συμβάλλει στη στήριξη των παραγωγών της χώρας, στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και της ελληνικής οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, βιωσιμότητας και ευζωίας. Κι ενώ η αρχή έγινε με το γάλα, θα ακολουθήσουν το ελαιόλαδο, η φέτα, το μέλι, το αλεύρι και όσα ακόμη αποφασίσουν οι καταναλωτές.