Οι παγκόσμιες τάσεις και καινοτομίες σε τρόφιμα και ποτά θα παρουσιαστούν στη Food Expo 2024, η οποία και θα ανοίξει τις «πύλες» της στις 9 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo της Αττικής.

Το καθιερωμένο εκθεσιακό event, που έχει μπει στην agenda περισσότερων από 45.000 food traders από όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί φέτος το τριήμερο 9-11 Μαρτίου 2024, με στόχο να αποτελέσει και αυτή τη φορά έναν μοναδικό χώρο δικτύωσης για τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών.

Η Food Expo αντιπροσωπεύει με το καλύτερο τρόπο, εδώ και 10 χρόνια, τον δυναμικό κλάδο των τροφίμων και ποτών σε διεθνές επίπεδο. Οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις του F&B industry έχουν αποκτήσει το δικό τους σημείο συνάντησης με τους πιο δυναμικούς επιχειρηματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης, από κάθε γωνιά του πλανήτη. 1.300 brands – Ηγέτες της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών – θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του 2024, πάνω από 50.000 εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο χάρτη Τροφίμων και Ποτών για πελάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πιο δυναμικό F&B community θα είναι εδώ και δεν πρέπει να λείπει κανείς!   

Επίσης, πάνω από 4.000 food traders από 80 χώρες έχουν ήδη βάλει στην agenda τους τη διοργάνωση του 2024. Παράλληλα, 900 key buyers θα την επισκεφτούν μέσω του προγράμματος Hosted Buyers και θα πραγματοποιήσουν 13.500 b2b meetings με τους εκθέτες.

280 Διεθνείς εκθέτες  από 30 χώρες

H Food Expo είναι μία διεθνής έκθεση που φέρνει σε επαφή τους Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών με παραγωγικές και εμπορικές εταιρίες που διαμορφώνουν τις τάσεις και τις καινοτομίες του F&B industry σε παγκόσμιο επίπεδο. Πάνω από 280 εταιρείες από το εξωτερικό θα είναι εδώ για να σας παρουσιάσουν τα επιλεγμένα και με μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά, προϊόντα τους.

Παράλληλα με την Food Expo,πραγματοποιείται και η έκθεση Οenotelia 2024, η οποία θα αναδείξει το ελληνικό κρασί & απόσταγμα και θα τα τοποθετήσει στη θέση που τους αξίζει παγκοσμίως. Με περισσότερα από 2.000 κρασιά και αποστάγματα, και με την παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων οινοπαραγωγών, η έκθεση θα αποτελέσει την κορυφαία συνάντηση του οινικού κλάδου και θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων wine buyers από όλο τον κόσμο. Χιλιάδες επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και της λιανικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν για ακόμα μία φορά στην Οenotelia, με στόχο να συναντήσουν κορυφαίους οινοπαραγωγούς, αποσταγματοποιούς και να συνομιλήσουν με εισαγωγείς / διανομείς οίνων. Επίσης, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις – τεχνολογικές καινοτομίες στο χώρο της οινοποίησης.

Workshops & live cookings shows – Mediterranean Food Stage

Με θεματικό τίτλο «Meze Project», τα live cooking shows της φετινής διοργάνωσης θα εστιάσουν στη δημιουργία προτάσεων για μεζέδες με βάση τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ελληνικά τρόφιμα και ποτά.

Workshops & Seminars Stage

Εξελίξεις, προκλήσεις & τάσεις που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση των τροφίμων και ποτών και τις εξαγωγικές τους δυνατότητες θα αναλύσουν οι θεσμικοί φορείς ΣΕΒΕ, ΠΕΤΕΤ, ΣΕΒΤ, ΕΣΥΔ, ΕΛΟΠΥ, ΣΕΒΙΤΕΛ, ΣΕΒΕΚ, κ.ά.

Hμέρες και ώρες της Food Expo 2024

Σάββατο 9 Μαρτίου, 10:00-19:00

Κυριακή 10 Μαρτίου, 10:00-19:00

Δευτέρα 11 Μαρτίου, 10:00-18:30

www.foodexpo.gr