Οινοπαραγωγοί από όλη τη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Prowein 2019

Οινοπαραγωγοί από όλη τη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Prowein 2019. 

Πενήντα οινοπαραγωγοί από όλη την χώρα, θα συμμετάσχουν στην Διεθνή Έκθεση Prowein 2019, με το εθνικό περίπτερο του οργανισμού Enterprise Greece, 17 με 19 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ.

«Τα ελληνικά κρασιά δημιουργούν έναν νέο κόσμο γεύσης με βάση τις μοναδικές γεύσεις των τοπικών ποικιλιών αμπέλου και τα πολυεπίπεδα terroir της Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Γραβάνης, διευθυντής Διεθνών Εκθέσεων, Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών. Η χώρα μας, συμπληρώνει ο ίδιος, προσφέρει μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες και προοπτικές στον κλάδο του οίνου και της γαστρονομίας, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών αγοραστών, που μπορούν να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της Έκθεσης, θα υπάρχει και φέτος η ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς μια μεγάλη ποικιλία κρασιών στο κεντρικό wine bar του εθνικού περιπτέρου, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με τα περίπτερα των εκθετών, όπου ο καθένας ξεχωριστά θα παρουσιάζει τα κρασιά δικής του παραγωγής.

Επιπλέον ο Enterprise Greece δημιούργησε το Greek Spirits Bar, με το σύνθημα «Ας πιούμε τσίπουρο», όπου θα μπορούν να δοκιμαστούν, με τις συμβουλές ειδικών, οι διαφορετικές παραλλαγές του τσίπουρου – είτε με ή χωρίς γλυκάνισο είτε νέο ή παλαιωμένο σε βαρέλια.

«Wines of Greece»

Το «Wines of Greece» είναι μια καμπάνια του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και του Enterprise Greece. Ο ΣΕΟ υλοποιεί διαφημιστικές δράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, μέσω της έρευνας και της τεχνολογικής καινοτομίας, της παραγωγής και εμπορίας ελληνικών οίνων και αμπελοοινικών προϊόντων, με στόχο την συνεχή βελτίωση της ποιότητάς τους. Ο Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, ο οποίος υποστηρίζει ενεργά τους Έλληνες εξαγωγείς μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.