Δύο νέοι, καινοτόμοι κωδικοί αυγών κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά από τα Ηπειρώτικα Αυγά. Πρόκειται για τα Ηπειρώτικα αυγά ελευθέρας βοσκής από κότες ταϊσμένες με κόκκινο καλαμπόκι, θυμάρι και ρίγανη και τα Ηπειρώτικα Αυγά αχυρώνα, επίσης από κότες ταϊσμένες με κόκκινο καλαμπόκι, θυμάρι και ρίγανη.

Οι δύο νέοι κωδικοί παράγονται στη νέα μονάδα, στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την εταιρεία, «χάρη στο κόκκινο καλαμπόκι, ο κρόκος του αυγού έχει έντονο χρώμα θυμίζοντας έτσι τον κρόκο των «χωριάτικων» αυγών. Το μίγμα πρωτεϊνών του καλαμποκιού δίνει ένα σφιχτό και συνεκτικό ασπράδι, χαρίζοντας έτσι ένα υψηλής ποιότητας  αποτέλεσμα σε κάθε χρήση μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής. Ακόμη, χάρη στη διατροφή των ορνίθων που βασίζεται στον συνδυασμό του καλαμποκιού, της ρίγανης και του θυμαριού, τα συγκεκριμένα αυγά έχουν διακριτικό άρωμα και ιδιαίτερη γεύση».

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα Ηπειρώτικα Αυγά βρίσκονται στα σημεία λιανικής πώλησης της χώρας μέσα σε 24 ώρες από την παραγωγή τους, μέσω του δικτύου διανομής του Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ». Παράλληλα, οι συσκευασίες των Ηπειρώτικων Αυγών από κότες ταϊσμένες με κόκκινο καλαμπόκι, θυμάρι  και ρίγανη, είναι χάρτινες από ανακυκλωμένο υλικό και επομένως φιλικές προς το περιβάλλον.

Ενημερωθείτε για τα προϊόντα της εταιρείας στο τηλ. 26510 94180