Καλαμάκια από ζυμαρικά λανσάρει στην Ελλάδα η εταιρεία Ήλιος

Καλαμάκια από ζυμαρικά λανσάρει στην Ελλάδα η εταιρεία Ήλιος. 

Η λύση των ζυμαρικών ως καλαμάκια για την αντικατάσταση των πλαστικών που μολύνουν το περιβάλλον, έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της ερασιτεχνικά, αλλά η γνωστή ελληνική εταιρεία Ήλιος έκανε το… βήμα παρακάτω, στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η βιομηχανία ζυμαρικών Ήλιος παρουσίασε μία νέα καινοτομία με τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικά artesian pasta straws. Πρόκειται για καλαμάκια, τα οποία κυκλοφορούν σε 3 χρώματα (φυσικό, κόκκινο και πορτοκαλί) και προορίζονται για χρήση σε κρύα ροφήματα, όπως παγωμένο καφέ, χυμό, γάλα, αναψυκτικά, νερό, αλκοολούχα ποτά, smoothies κλπ.

Η φιλοσοφία και το όνομα των artesian pasta straws είναι εμπνευσμένα από το φαινόμενο του «αρτεσιανού φρέατος» όπου καθαρό νερό αναβλύζει μέσα από ένα «σωλήνα» που δημιουργεί η ίδια η φύση. Ένας παρόμοιος φυσικός σωλήνας είναι και τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικά τα οποία δημιούργησε η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα artesian pasta straws παράγονται από σιμιγδάλι και είναι φιλικά προς το περιβάλλον αφού κομποστοποιούνται μετά τη χρήση, σε αντίθεση με το κοινό χαρτί και πλαστικό. Κυκλοφορούν σε πρακτική συσκευασία που ανοιγοκλείνει, διατηρώντας προστατευμένο μέχρι και το τελευταίο καλαμάκι ενώ το σήμα που έχει επιλεγεί, μία λευκή φάλαινα φυσητήρας, συνδέει με σαφή τρόπο τις καθαρές θάλασσες με την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρίας Ήλιος.