Στα ελληνικά καταστήματα πώλησης τροφίμων οι τιμές έχουν «εκτοξευτεί» τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή ανησυχία στην αγορά. Ανάλογα προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και στην Αυστραλία, όπου ένα απλό προϊόν, όπως το μαρούλι, έχει γίνει είδος…πολυτελείας και αφορμή να ξεσπάσει σκάνδαλο.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του μαρουλιού έχει αυξηθεί κατά 300% σε ορισμένες αυστραλιανές πόλεις, εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών και της παγκόσμιας αύξησης των τιμών των καυσίμων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η γνωστή αλυσίδα fast food KFC να ανακοινώσει ότι οι αυστραλιανοί πελάτες της στο εξής θα βλέπουν μεικτή σαλάτα (λάχανο και μαρούλι) στα μπέργκερ που αγοράζουν από τα καταστήματά της, αφού το μαρούλι άισμπεργκ, από 2 αυστραλιανά δολάρια που κόστιζε, έφτασε σχεδόν 8 δολάρια στο Σίδνεϋ και στη Μελβούρνη.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση στα social media, με το νέο πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζι να αναφέρεται στο «λάχανο-gate». «Το λάχανο δεν είναι το ίδιο πράγμα με το μαρούλι. Αυτό απλά δεν είναι σωστό», είπε ο κ. Αλμπανέζι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό KIIS FM του Σίδνεϊ. «Θα θέσω το ζήτημα στο υπουργικό συμβούλιο».