Η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ συμμετέχει στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, εφαρμόζοντας στοχευμένες μειώσεις τιμών έως και 15% σε προϊόντα πρώτης ανάγκης. Οι μειώσεις αφορούν πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, κυρίως ιδιωτικής ετικέτας Mr Grand και Μασούτης Από τον Τόπο μας, με έμφαση σε είδη καθημερινής ζήτησης:
-
60% των προϊόντων είναι τρόφιμα (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, ζυμαρικά, καφές, ρύζια, όσπρια, χυμοί, αναψυκτικά).
-
40% είναι μη τρόφιμα (είδη καθαριότητας, προσωπικής φροντίδας και προϊόντα για κατοικίδια).
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι νέες μειώσεις έρχονται προσθετικά στις ήδη υπάρχουσες προσφορές της εταιρείας, με το συνολικό όφελος να φτάνει σε πολλές περιπτώσεις έως και -50%.
Πρόκειται για μια κίνηση που ασκεί επιπρόσθετη πίεση στα μίνι μάρκετ, τα οποία “παλεύουν” να παραμείνουν ανταγωνιστικά μετά την διείσδυση των αλυσίδων στις γειτονιές και την “εκτόξευση” του λειτουργικού κόστους.