Στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, ιδρύθηκε το 1916 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου. Ακριβώς 70 χρόνια μετά την ίδρυση του Συνεταιρισμού, το 1986, εκπονήθηκε το εμπορικό σήμα «ZAGORIN», που έδωσε ταυτότητα στα προϊόντα. Έπειτα από 80 χρόνια λειτουργίας, το 1996, τα μήλα του Συνεταιρισμού ήταν τα πρώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατοχυρώθηκαν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Το κύριο προϊόν της Οργάνωσης είναι τα μήλα, εκ των οποίων η βασικότερη ποικιλία είναι η «starking delicious». Παράλληλα καλλιεργούνται μήλα από αρκετές ακόμα ποικιλίες, όπως επίσης κάστανα, αχλάδια, κεράσια, ακτινίδια και άλλα προϊόντα από δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Το 2016, παράχθηκε, το πρώτο προϊόν μεταποίησης του Συνεταιρισμού, το Πετιμέζι από Π.Ο.Π. Φιρίκια Πηλίου.

Όλα τα προϊόντα καλλιεργούνται αποκλειστικά με τη μέθοδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Ο Συνεταιρισμός ακολουθεί όλα τα σύγχρονα πρότυπα πιστοποίησης όπως το AGRO 2, το GLOBALG.A.P./G.R.A.S.P. και το ISO 22000 αλλά και ιδιωτικά πρότυπα που έχουν δημιουργήσει αλυσίδες του αγροδιατροφικού τομέα. Όλα τα μήλα και τα παραγόμενα προϊόντα επιφέρουν αυτοκόλλητο γνησιότητας με το εμπορικό σήμα. Μετά από 100 χρόνια διαρκούς λειτουργίας, το 2018, ο Συνεταιρισμός καταχωρήθηκε, στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.