Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες της μικρής λιανικής αποφασίζουν να τοποθετήσουν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων τους, καθώς οι Έλληνες καταναλωτές εν μέσω πανδημίας έδειξαν ξεκάθαρη προτίμηση σε παραδοσιακούς κωδικούς, προκειμένου να στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή. Την τάση αυτή έχουν αντιληφθεί οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με αποτέλεσμα να προσπαθούν με «φόντο» τα ελληνικά προϊόντα να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό αλλά και να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από το τζίρο των μίνι μάρκετ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος εδώ και αρκετό καιρό «ποντάρει» στην ελληνική ετικέτα, τοποθετώντας στα ράφια της, σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς, κωδικούς από διάφορα μέρη της χώρας μας. Αυτή την περίοδο μάλιστα, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να προμηθευτούν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων από τη Μακεδονία, όπως κρασιά από το Αμύνταιο και τη Δράμα, τυριά ΠΟΠ από τα Γρεβενά και τη Χαλκιδική, λουκάνικα από βουβαλίσιο κρέας που εκτρέφονται κοντά στη λίμνη Κερκίνη, μπριζόλα καπνιστή κρασάτη με φρέσκα μυρωδικά της ελληνικής γης σε συνδυασμό με κόκκινο ντόπιο κρασί ή με φιλέτο γαλοπούλας με διαλεχτά καρυκεύματα ψημένο σε ξυλόφουρνο από τη Δράμα. Η σειρά «Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη» συμπληρώνεται με φασόλια γίγαντες ελέφαντες από τη Δυτική Μακεδονία, ρεβίθια μικρόσπερμα από τα Γρεβενά, φακές ψιλές Κοζάνης, πλιγούρι και άλλα διαλεχτά όσπρια, καθώς και αλεύρι για πίτες, γλυκά και συνοδευτικά, πευκόμελο από τη Χαλκιδική και μέλι Θάσου, μαρμελάδες φράουλα και ροδάκινο, αλλά και τσουρέκι πραλίνα «ΑΒ Επιλογή» από τη Θεσσαλονίκη.

Στον ίδιο δρόμο όμως βαδίζουν και οι υπόλοιπες αλυσίδες. Η εταιρεία Υπεραγορές Σκλαβενίτης για παράδειγμα παρουσίασε πρόσφατα ένα ολοκληρωμένο παντοπωλείο μέσα στο κατάστημα της στο Avenue του Αμαρουσίου με παραδοσιακά προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα, ενώ για 3η συνεχόμενη χρονιά τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης Α.Ε. παρουσιάζουν το «Με Υπερηφάνεια», μια ενέργεια στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 500 παραγωγοί και προμηθευτές με μια τεράστια ποικιλία προϊόντων (περισσότεροι από 2.500 κωδικοί, από 40 διαφορετικές κατηγορίες) με ειδική σήμανση, προσφορές και επιπλέον εκπτώσεις με την Xtra card Χαλκιαδάκης. Κρητικά τυριά και τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια, μέλι, κρασιά, αυγά, φρέσκα κρέατα και παραδοσιακά καπνιστά, φρούτα και λαχανικά, αναψυκτικά και πολλά ακόμα προϊόντα είναι διαθέσιμα από την εταιρεία.