Προϊόντα Vegan

Τα τελευταία χρόνια η vegan διατροφή κερδίζει σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να λανσάρουν συνεχώς νέους κωδικούς που είναι κατάλληλοι και για τα ράφια της μικρής λιανικής.

Πολλά μάλιστα από τα vegan προϊόντα που πλέον διατίθενται στα μίνι μάρκετ έχουν κερδίσει και διακρίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα εναλλακτικά μπέργκερ, τα νάγκετς, το κεμπάπ και τα υπόλοιπα υποκατάστατα κρέατος της εταιρεία Veganact – Νικολοπούλου που φέτος αναδείχθηκε Vegan Food & Beverage Brand of the Υear. Διακρίσεις κέρδισαν το προηγούμενο διάστημα και τα προϊόντα ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο, που πλέον διατίθενται και στους τύπους 3 mix τριμμένο και νηστίσιμο λευκό σε άλμη. Στην κατηγορία των vegan προϊόντων έχει εισέλθει και η εταιρεία Melissa-Kikizas, η οποία έχει λανσάρει τον Βλάχα Vegan Τραχανά Λαχανικών αλλά και η εταιρεία Palirria με τα Ντολμαδάκια Γιαλαντζί που είναι κατάλληλα για χορτοφαγικές δίαιτες.

Ο επαγγελματίας μπορεί να τοποθετήσει στο κατάστημά του όχι μόνο τρόφιμα αλλά και vegan προϊόντα περιποίησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κωδικός Colgate Smile for Good που έτος ξεχώρισε στην ενότητα Best Vegan Personal Care product.