Ακόμα ένα μπαχαρικό, μετά την πρόσφατη ανάκληση πιπεριού, απέσυρε από την αγορά ο ΕΦΕΤ, καθώς το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά  τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την  παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε  δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ» με την επωνυμία  MACAO MIX ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 12/2024 και  αριθμό παρτίδας LOT 2005 προέλευσης Ε.Ε. σε διαφανή περιέκτη των 80 γραμμαρίων, που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΑΝ. & ΣΙΑ Ο.Ε.- «MACAO» με έδρα τον Νέο Μυλότοπο Π.Ε. Πέλλας. 

 Το προϊόν, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της  Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ  ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει  την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον  κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω  δημητριακά. 

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης  παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.