Οι καταναλωτές που αποφεύγουν τα ζωϊκά προϊόντα και στρέφονται σε φυτικές πηγές για τη διατροφή τους, συνεχίζουν να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με έρευνα της Vegan Society, πάνω από το ένα τρίτο των Βρετανών σχεδιάζουν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών το 2023, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της αγοράς.

Πολλοί νέοι καταναλωτές και όχι μόνο, φαίνεται να επιλέγουν τα vegan προϊόντα και τη διατροφή που δεν περιλαμβάνει ως συστατικό το κρέας, τόσο για τη σωτηρία των ζώων, όσο και γιατί θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εξάλειψη του κρέατος από τη διατροφή θεωρείται άλλωστε ένας από τους καλύτερους τρόπους μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εάν όλοι έτρωγαν μόνο plant based, οι κλιματικές εκπομπές θα μειωνόταν κατά 70%.

Το διπλό αυτό όφελος της vegan διατροφής φαίνεται λοιπόν ότι κερδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές, σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και η Ελλάδα ακολουθεί, με σχετικά προϊόντα να υπάρχουν πλέον στα ράφια όλων των μίνι μάρκετ.