κατσικίσιο γάλα στην αγορά της Αθήνας

Μέσα στο 2019 αναμένεται να εισέλθει στην αγορά της Αττικής ο αγροκτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Μενοίκιο» με το κατσικίσιο γάλα και τα προϊόντα του. Το άνοιγμα στην αγορά της πρωτεύουσας θα αφορά στην έναρξη διάθεσης προϊόντων του συνεταιρισμού σε καταστήματα τόσο της μικρής αγοράς όσο και των super market, ενώ ήδη τα προϊόντα βρίσκονται στα ράφια της αλυσίδας του Μασούτη στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο συνεταιρισμός «Μενοίκιο», εκτός από το γάλα που παράγει με τα ζώα που διατηρεί, συνεργάζεται με 60 παραγωγούς– κτηνοτρόφους του νομού Δράμας. Μάλιστα, τους περισσότερους από αυτούς, τους προμηθεύει με ζωοτροφές, με σκοπό να διατηρεί ομαλή συνέχεια στην ποιότητα του γάλακτος κατά τη διάρκεια της γαλακτοπαραγωγικής περιόδου.

Ο Αγροκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Μενοίκιο» αποτελεί ένα πρότυπο σχήμα παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων, μέσω πιστοποιημένων διαδικασιών ISO 22000, ενώ τα βιολογικά του προϊόντα πιστοποιούνται από την BioHellas. Οι πρώτες ύλες και οι ζωοτροφές που χρησιμοποιούνται είναι ιδιοπαραγόμενες, με αποτέλεσμα να είναι πλήρως ελεγχόμενες, αφού είναι οι ίδιοι κτηνοτρόφοι που φροντίζουν για τη σωστή διατροφή και διαβίωση των ζώων που δίνουν το γάλα.

Η συλλογή του γάλακτος γίνεται με ιδιόκτητα, φορτηγά, που πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή μεταφορά του. Ακολουθείται αυστηρό πρωτόκολλο κατά την παραλαβή του γάλακτος και πραγματοποιούνται όλες οι διαδικασίες σύμφωνα με το HACCP και ISO 22.000. Τα προϊόντα του συνεταιρισμού φτάνουν τους 20 κωδικούς και ως επί το πλείστον παράγονται από κατσικίσιο γάλα. Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι είναι οι κύριες κατηγορίες, συμβατικά και βιολογικά, το προϊόν όμως που έχει συστήσει στη μεγαλύτερη μερίδα του καταναλωτικού κοινού, είναι το Φρέσκο Κατσικίσιο Γάλα, συμβατικό και βιολογικό, έξι ημερών.

Επικοινωνήστε με το συνεταιρισμό «Μενοίκιο» στο τηλ. 252 2 300375