Νέοι «παίκτες» στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. 

Η Praxia Bank και η Optima Bank είναι οι δύο νέες τράπεζες, που ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους, φιλοδοξώντας να διεκδικήσουν μερίδια αγοράς στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, στον τραπεζικό κλάδο σήμερα εργάζονται 38.000 υπάλληλοι, από τις 64.000 που εργαζόταν πριν από την κρίση. Επισήμανε ότι αυτό συνδέεται περισσότερο με τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και τις επιλογές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος για μείωση του κόστους, και λιγότερο από τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων, ο οποίος εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ταυτόχρονα με το αριθμό των εργαζομένων που μειώθηκε δραστικά «εξαφανίστηκαν» από τον τραπεζικό χάρτη της χώρας περισσότερες από 20 τραπεζικές επωνυμίες, δημιουργώντας ένα τραπεζικό τοπίο με πρωταγωνιστές τις 4 συστημικές τράπεζες, την Attica Bank και την ΗSBC (οι μόνες τράπεζες που στον τομέα λιανικής τραπεζικής διαθέτουν φυσικό δίκτυο υποκαταστημάτων).

Οι δύο νέες τράπεζες που δημιουργήθηκαν είναι η Praxia Bank και η Optima Bank.

Η Optima bank ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την έναρξη λειτουργίας του πρώτου καταστήματός της στο Ψυχικό, επισημαίνοντας ότι: «με το κύρος και την αξιοπιστία της «Μοτορ Οιλ», του ισχυρού ομίλου με ηγετική θέση στην ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΝΑ Ευρώπη, θα παρέχει μια ευρεία γκάμα τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Praxia Bank: Η πρώτη 100% ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα-Περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι.

 Η Praxia Bank, με ανθρώπινο δυναμικό που ξεπερνά τα 200 άτομα, είναι η πρώτη 100% ψηφιακή τράπεζα στην Ελλάδα που θα καλύπτει τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ιδιωτών, παρέχοντάς τους ψηφιακά τραπεζικά προϊόντα, όπου και αν βρίσκονται. Θα παρέχει μεταξύ άλλων σε πρώτη φάση προθεσμιακές καταθέσεις ενώ παράλληλα θα παρέχει χρηματοδότηση για την υλοποίηση των σχεδίων των επιχειρήσεων.