Νέο deal για τη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια

Νέο deal για τη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. 

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα από τον Όμιλο Andromeda Seafood, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη συμμετοχή της AMERRA Capital Management LLC και της Mubadala Investment Company ως μετόχων στο νέο επενδυτικό σχήμα.

Ο Thor Talseth, πρόεδρος του Oμίλου Andromeda Seafood, δήλωσε: «Με την ένωση των δυνάμεων του Νηρέα, της Σελόντα και της Ανδρομέδα, θα είμαστε σε θέση να ορίσουμε νέα πρότυπα απόδοσης στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια. Ο συνδυασμός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των τριών εταιρειών θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και να προωθήσουμε την καινοτομία προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και της αγοράς προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύνολό της».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Andromeda Seafood, Alex Myers, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στα μέσα Νοεμβρίου, δήλωσε: «Mπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου κάθε εταιρεία θα φέρει μακρά παράδοση, βαθιά τεχνογνωσία και εντυπωσιακά επιτεύγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος του Ομίλου και του κλάδου αυτή τη σημαντική στιγμή».

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια. Με 5 στρατηγικής τοποθεσίας παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία, είναι ένας δυνατός παίκτης σε περισσότερες από 25 βασικές αγορές, σε 5 ηπείρους.

Διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής προϊόντων προστιθέμενης αξίας. Τα βασικά είδη που παράγει ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι και ο κρανιός. Έχοντας καταφέρει να αναπτύσσεται δυναμικά, με την υποστήριξη της AMERRA Capital Management LLC, η Ανδρομέδα έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό όμιλο εταιρειών, με στόχο να καθιερωθεί ως ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια ιχθυοκαλλιέργεια.