2.500 αλλοδαπές επιχειρήσεις βγάζουν λεφτά στην Ελλάδα

Αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο 75% του αυξημένου κόστους έναντι του 50% που ισχύει σήμερα, παράλληλα με σειρά προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης, ετοιμάζεται από την κυβέρνηση.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, συμμετέχοντας σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με κεντρικό ζήτημα της συνεδρίασης τις υπέρογκες αυξήσεις του κόστους ενέργειας που πλήττουν βάναυσα την επιχειρηματικότητα και τη βιωσιμότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς και την λήψη των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες.

Αναλυτικότερα, ενώπιον των ανεξέλεγκτων καταστάσεων που δημιουργούσε η ένταση στην Ουκρανία ήδη πριν από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων, ειδικά στα θέματα των τιμών της ενέργειας, ο υπουργός προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος των επιχειρήσεων στο 75% του αυξημένου κόστους έναντι του 50% που ισχύει σήμερα. Σχετικό αίτημα εστάλη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά κλάδους που έχουν υψηλή εξάρτηση από την ενέργεια. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ζήτησε και πήρε έγκριση από την Κομισιόν για οριζόντια επιδότηση των επιχειρήσεων.