Νέο ροζέ κρασί από το Κτήμα Semeli

Νέο ροζέ κρασί από το Κτήμα Semeli. 

Ένα νέο κρασί, ροζέ, δημιούργησε το Kτήμα Semeli σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Το DELEAR απέσπασε ήδη χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στο Παρίσι, αλλά και πολλά ακόμα μετάλλια σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Θεσσαλονίκη από την πρώτη μόλις χρονιά παραγωγής του. Eίναι μια άφιξη που ήρθε για να μείνει και να σας δελεάσει για τα επόμενα χρόνια.

Το DELEAR είναι ένα ροζέ ελαφριάς χρωματικής έντασης στα χρώματα του σολομού, στη μύτη η ένταση είναι τονισμένη, με πρωτογενή αρώματα όπως τριαντάφυλλο, άνθος λεμονιάς, κόκκινα τραγανά φρούτα, κεράσι, φράουλα, ρόδι και cranberry. 

Ανακινώντας το ποτήρι, αρώματα εσπεριδοειδών, grapefruit και πορτοκάλι αναδεικνύονται από μέσα με τα ποώδη αρώματα της κόκκινης πιπεριάς και των φύλλων τομάτας να δένουν αρμονικά σαν ένα μουσικό χαλί με το σύνολο. Στο στόμα είναι ξηρό, με ελαφρύ αλκοόλ  και τραγανή οξύτητα ενώ το σώμα του αν και μέτριο έχει μια λιπαρή υφή που του δίνει μια ισορροπία και κάνει την επίγευση πιο έντονη.

Συνδυάζεται με πιάτα διαφορετικού χαρακτήρα, από blinis με κατσικίσιο τυρί, chutney φράουλας και καπνιστό σολομό, χειροποίητα μακαρόνια με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και δυόσμο, χταπόδι στιφάδο έως αγαπημένα μας καλοκαιρινά λαδερά πιάτα όπως φασολάκια.

Ενημερωθείτε για τα προϊόντα του Κτήματος Semeli στο τηλ. 2746 020360 το Κτήμα Semeli