Ιδιαιτέρως «ενεργή» αποδεικνύεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα, καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο του 2022 πραγματοποίησε πανευρωπαϊκό ρεκόρ επιτόπιων ελέγχων σε 136 επιχειρήσεις και σημειώθηκε αύξηση 1980% σε ερωτηματολόγια σε επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει αυτεπάγγελτες έρευνες σε σουπερμάρκετ, καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια, σίτιση, καταναλωτικά προϊόντα, για να αναφέρουμε μερικά. «Περιμένουμε από το δημόσιο διάλογο να είναι εποικοδομητικός όταν πρόκειται για τις εποπτικές αρχές και να βασίζεται σε στοιχεία. Είναι στο συμφέρον όλων μας να έχουν τις δυνατότητες που πρέπει για να προστατεύσουν τους πολίτες και τους καταναλωτές. Και αυτοί που συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο θα πρέπει να πληροφορούνται αντί να αναφέρουν ανακρίβειες. Και να γνωρίζουν τις διαδικασίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι οποίες είναι οι ίδιες με αυτές των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. 

Αν έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον, θα έπρεπε ίσως να ασχοληθούν με την τραγική διαχρονική υποστελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τις δυσκολίες να προσελκύσουμε αξιόλογους επιστήμονες στον δημόσιο τομέα…λόγω των αγκυλώσεων που όλοι γνωρίζουν. Αυτές είναι οι συζητήσεις που πρέπει να γίνουν αν κάποιος θέλει σοβαρά η Επιτροπή Ανταγωνισμού να κάνει περισσότερους ελέγχους στην αγορά και να ολοκληρώνει πιο γρήγορα τις υποθέσεις της. Τα υπόλοιπα είναι θεατρινισμοί χωρίς περιεχόμενο».