Πλαστικά από ωκεανούς στις φιάλες της Coca Cola

Πλαστικά από ωκεανούς στις φιάλες της Coca Cola. 

Καθώς τα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσεως, όπως τα καλαμάκια, οι μπατονέτες και τα μαχαιροπίρουνα, σύντομα θα αποτελούν «παρελθόν», όλο και περισσότερες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών σπεύδουν να επιδείξουν μια πιο φιλική στο περιβάλλον συμπεριφορά, ιδιαιτέρως όσον αφορά το μείζον πρόβλημα των γεμάτων με πλαστικά απορρίμματα θαλασσών του πλανήτη μας.

Στα πλαίσια της γενικής αλλαγής που παρατηρείται, η μεγάλη πολυεθνική αναψυκτικών Coca Cola δεν θέλησε να μείνει πίσω, και παρουσίασε την πρώτη φιάλη στον κόσμο, για την κατασκευή της οποίας, χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά από τους ωκεανούς.

Παρουσίασε μια πρώτη σειρά τριακοσίων φιαλών, κατασκευασμένων σε ποσοστό 25% από θαλάσσια απορρίμματα τα οποία περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια 84 καθαρισμών ακτών σε Ισπανία και Πορτογαλία από εθελοντές. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε -ονομάζεται «Enhanced Recycling (Βελτιωμένη Ανακύκλωση)»- είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του αμερικανικού κολοσσού αναψυκτικών με την ολλανδική καινοφυή επιχείρηση Ioniqa Technologies και την Indorama Ventures έναν από τους προμηθευτές του με πλαστικό PET.