Αυξημένη είναι η ανησυχία και για τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής μετά το αρνητικό ρεκόρ των 21.657 νέων κρουσμάτων, το οποίο επισπεύδει τις όποιες αποφάσεις για την εφαρμογή των νέων περιορισμών. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προέβλεπε να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα στις 3 Ιανουαρίου, όμως οι εξελίξεις δεν αποκλείουν περαιτέρω μέτρα τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και την κίνηση στα καταστήματα της μικρής λιανικής.

Μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει αποφασιστεί είναι η χρήση διπλής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ενώ στο επίκεντρο των αποφάσεων παραμένει η διασκέδαση και η εστίαση, έτσι ώστε να μην υπάρχει υπερμεταδοτικότητα την Πρωτοχρονιά. 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι με την επικράτηση της «όμικρον» περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά όχι τόσο άμεσα, δεν είναι κάτι όμως που «μας αιφνιδιάζει αλλά μας προβληματίζει». Πρόσθεσε ότι με την επικράτηση της «όμικρον», θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 370% που καταγράφεται στην Αττική.