Σε νέα «εποχή» ξανά η αγορά και τα μίνι μάρκετ

Σε νέα «εποχή» ξανά η αγορά και τα μίνι μάρκετ. 

Νέα δεδομένα και για τα μίνι μάρκετ αναμένεται να προκαλέσει το ανέβασμα στα ρολά της εστίασης, καθώς οι επιχειρήσεις της μικρής λιανικής σταδιακά θα πρέπει να επιστρέψουν στην κατάσταση λειτουργίας τους πριν τον κορονοϊό, διατηρώντας παράλληλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού στα καταστήματά τους.

Από την επόμενη Δευτέρα ανοίγουν περίπου 75.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση. Πέρα από το όφελος για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, «ανάσα» αναμένεται να πάρει όλη η εφοδιαστική αλυσίδα, από τους μικρούς παραγωγούς ως τις μεγάλες μονάδες, που είχαν απωλέσει τον πιο σημαντικό κρίκο στη διακίνηση των προϊόντων τους. 

Σχετικά με τους περιορισμούς στη λειτουργία εστιατορίων και των καφέ ισχύουν τα εξής: 

Ορίζονται τα έξι άτομα ως ο μέγιστος αριθμός καθήμενων ατόμων σε ένα τραπέζι. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,70 μ. Όταν τοποθετούνται καρέκλες, τότε η ελάχιστη απόσταση πρέπει να φτάνει ως τα 1,70 μέτρα. 

Παρά τους όποιους περιορισμούς, τα καταστήματα μικρής λιανικής που παρέμειναν ανοικτά καθ’όλη τη διάρκεια της καραντίνας, θα πρέπει εκ νέου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που θα προκαλέσει το άνοιγμα της εστίασης.