ΣΕΒΑ: 10% λιγότερη ζάχαρη μέχρι το 2020

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ) ανέλαβε εθελοντική δέσμευση μέχρι το 2020 για μείωση κατά 10% της ζάχαρης σε ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά, παγωμένο τσάι, προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά των εταιρειών-μελών του.

Η πρωτοβουλία οφείλεται στην αλλαγή των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού, που αναζητά πλέον πιο υγιεινά προϊόντα και στην πρόσκληση των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων με μείωση της ζάχαρης. Ο κλάδος των αναψυκτικών στην Ελλάδα θεωρείται  πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, καθώς από τη δεκαετία του 1980 έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά προϊόντα χωρίς ζάχαρη μειωμένων θερμίδων.

Η προσπάθεια του ΣΕΒΑ επικροτήθηκε από την  Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), αφού συμβάλλει στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη της νόσου της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα της παιδικής, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα.