Σοκολάτα σε

Σοκολάτα σε «ψηφιακή» μορφή από την Ίον. 

Την πρώτη ψηφιακή πύλη στην Ελλάδα για το κακάο και την σοκολάτα δημιούργησε η σοκολατοβιομηχανία Ίον, που θα φιλοξενείται ως microsite στην εταιρική της ιστοσελίδα.

Μέσα από εικόνες, αφίσες, κείμενα και ένα ειδικά σχεδιασμένο βίντεο, ο επισκέπτης μπαίνει στην εκπαιδευτική πύλη και ξεκινάει ένα διαδραστικό ταξίδι στην ιστορία της σοκολάτας. Το ταξίδι ξεκινάει από τις μακρινές τροπικές χώρες, στη συνέχεια παρουσιάζει τα στάδια της συγκομιδής, μεταφοράς, φύλαξης, επεξεργασίας των σπόρων του κακάο, συνεχίζει με τη βιομηχανική παραγωγή και καταλήγει στη δημιουργία του τελικού προϊόντος που κυριαρχεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών κάθε ηλικίας. Στην εκπαιδευτική πύλη παρουσιάζονται και τρόποι απόλαυσης της σοκολάτας, από όλο τον κόσμο, καθώς και διατροφικές συμβουλές από ειδικούς διατροφολόγους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ίον, ως εταιρεία που ελέγχει όλη τη διαδικασία παραγωγής, από την εισαγωγή και επιλογή του κόκκου κακάο έως το τελικό προϊόν, είναι ευαισθητοποιημένη στην ανάδειξη των υπεύθυνων πρακτικών και καινοτόμων διαδικασιών της σε κάθε στάδιο παραγωγής και η εκπαιδευτική πύλη Chocopedia  εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργοποίησης της εταιρείας στην Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα την Εκπαίδευση-Ενημέρωση.