Στα 11 με 14 ευρώ το κιλό η βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς

Στα 11 με 14 ευρώ το κιλό η βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς.

Οι τιμές των προϊόντων για το εορταστικό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, δεν εμφανίζουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αγοράς.

Συγκεκριμένα, υπάρχει επάρκεια αγαθών και οι “πρωταγωνιστές” ήταν και φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, ο κόκορας και φυσικά οι σαλάτες και τα φρούτα. Οι καταναλωτές τα Χριστούγεννα παρέμειναν πιστοί στη συνήθεια που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης και έτσι πραγματοποίησαν τις αγορές τους, αφού πρώτα έκαναν εκτεταμένη έρευνα αγοράς. Στα θετικά της αγοράς φέτος, οι εκπρόσωποί της προσμετρούν το γεγονός ότι οι καταναλωτές πλέον επιλέγουν περισσότερο ελληνικά έναντι προηγούμενων χρόνων, αλλά και πιο ποιοτικά, έστω και εάν χρειαστεί να αγοράσουν μικρότερη ποσότητα.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 400.000 κιλά βασιλόπιτας αναμένεται να διατεθούν από τα καταστήματα του νομού, ενόψει της Πρωτοχρονιάς, με την τιμή τους να κυμαίνεται σε σταθερά επίπεδα την τελευταία πενταετία, δηλαδή στα 11-14 ευρώ/κιλό και παρά τη σημαντική αύξηση στις πρώτες ύλες, αλλά κυρίως παρά το μεγάλο κόστος της ενέργειας, της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις.