Στα ράφια του Σκλαβενίτη τα ζυμαρικά του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Στα ράφια του Σκλαβενίτη τα ζυμαρικά του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ. 

Την είσοδό του πραγματοποίησε το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα ράφια των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Β. Ελλάδα, με βιολογικά προϊόντα όπως το κοφτό μακαρονάκι, το κριθαράκι και οι πέννες, με πιστοποίση από την ΒιοΕλλάς.

Στο Αγρόκτημα εκπαιδεύονται τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος,  παράγοντας νωπά κηπευτικά, σιτηρά, σάλτσα και ζυμαρικά. Τα προϊόντα καλύπτουν επισιτιστικές ανάγκες μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα και διατίθενται στο εμπόριο, ενισχύοντας την προσπάθεια του Οργανισμού για αυτοχρηματοδότηση.

Τα τελευταία χρόνια το Αγρόκτημα έχει δώσει προτεραιότητα σε προϊόντα για τα οποία υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω επεξεργασίας, εμπλουτίζοντας την παραγωγή του. Έτσι τα εκπαιδευόμενα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την εμπειρία συνδυασμού πρωτογενούς και δευτερογενούς, επεξεργασμένης  παραγωγής, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγροτική δραστηριότητα γενικότερα.

Έχοντας ήδη εκπληρώσει τον στόχο της διατροφικής αυτάρκειας του θεραπευτικού προγράμματος, το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ προχωρά σε εμπορικά ανοίγματα για την οικονομική του ενίσχυση, συνάπτοντας νέες σχέσεις και συμμαχίες με την κοινωνία.