Μέλι - Σε ανοδική «τροχιά» οι πωλήσεις στην Ελλάδα

Εν μέσω πανδημίας το μέλι αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες αναζητήσεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στο Wikifarmer.gr, ανάμεσα σε εκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2020, έχοντας μεγάλη διαφορά από τις πατάτες που αποτέλεσαν τη δεύτερη σε σειρά αναζήτηση. Μεγάλη συμβολή σε αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται πως έπαιξε και η ανησυχία που υπήρξε όλο το 2020 για τον κορoνοϊό, καθώς το μέλι είναι γνωστό και για τις προστατευτικές του ιδιότητες όσον αφορά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εκτός του μελιού, εντύπωση προκαλεί και η παρουσία της πατάτας στη δεύτερη θέση, γεγονός που σίγουρα συνδέεται και με το γεγονός πως πολλοί Έλληνες στράφηκαν προς τη μαγειρική κατά τη διάρκεια των lockdowns, παράλληλα με το γεγονός πως η πατάτα αποτελεί πολύ δημοφιλές συστατικό στη διατροφή. Μεγάλο ρόλο στην πολύ μεγάλη αναζήτηση της πατάτας έπαιξε και το άνοιγμα της εστίασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην τρίτη θέση ήταν τα πορτοκάλια, ένα πολύ δημοφιλές φρούτο τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. 

Εντύπωση φυσικά προκαλεί η έκρηξη των αναζητήσεων όσον αφορά τα βιολογικά προϊόντα, γεγονός που δείχνει πως και η Ελλάδα ακολουθεί τις τάσεις του εξωτερικού όσον αφορά στην καλύτερη και πιο υγιεινή διατροφή και την αναζήτηση προϊόντων που έχουν καλλιεργηθεί με πιο βιώσιμο τρόπο.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν αναζητήσεις για προϊόντα που είναι πολύ δημοφιλή στην χώρα μας και εμφανίζουν τις αντίστοιχες πωλήσεις στο λιανεμπόριο, καθώς αποτελούν βασικό κομμάτι της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής,  όπως τα αυγά, οι ντομάτες, οι ελιές και το ελαιόλαδο. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα ψάρια, ωστόσο αυτό δικαιολογείται τόσο από τη νηστίσιμη περίοδο όσο και από την αυξητική τάση του μαγειρέματος στο σπίτι.