Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 14.00 το μεσημέρι, ανοίγει τις πόρτες της η 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki από τη Wine Plus, μια γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά. Οι Έλληνες οινοποιοί, παρόμοια με τους συναδέλφους τους στον παγκόσμιο στίβο, απαντούν με συνέπεια και επιτυχία στη ροζέ τάση, προτείνοντας νέα προϊόντα, αλλά και φρεσκάροντας τα κλασικά.

Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki είναι μια σύγχρονου προφίλ εκδήλωση, με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

-Απευθύνεται στους καταναλωτές αλλά και στους επαγγελματίες, ανταποκρινόμενη στη συνεχή και έντονη διάθεσή τους να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις εξελίξεις στον κόσμο των ροζέ κρασιών.

-Είναι εκδήλωση ελευθέρου τύπου γευστικής δοκιμής.

-Οργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των ίδιων των οινοπαραγωγών. Τα κρασιά είναι ταξινομημένα ανάλογα με την ποικιλιακή τους σύνθεση και ο επισκέπτης σερβίρεται μόνος. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για το κάθε κρασί βρίσκονται τυπωμένες δίπλα στη φιάλη του, συμπεριλαμβανομένης της τιμής του, ενώ η ομάδα συνεργατών της Wine Plus είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία. 

– Συμμετέχουν περισσότερα από 120 ροζέ κρασιά.

-Πλαισιώνεται από πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.