Όπως έγινε γνωστό το τελευταίο διάστημα, τα γνωστά γαλακτοκομικά προϊόντα ΑΓΝΟ θα επιστρέψουν προσεχώς στα ελληνικά ψυγεία μετά από απουσία αρκετών ετών. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Σαράντης, πρόεδρος του ομίλου «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ», που απέκτησε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το εμπορικό σήμα της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας της Θεσσαλονίκης, η επανεμφάνιση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Η πορεία των προϊόντων στην αγορά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις επόμενες κινήσεις του νέου ιδιοκτήτη ως προς την «αφύπνιση» του εργοστασίου της ΑΓΝΟ στον Λαγκαδά, το οποίο απαιτεί, όπως ανέφερε ο ίδιος, επένδυση της τάξης των 50 εκατ. -100 εκατ. ευρώ, για να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, μετά την εγκατάλειψή του επί σειρά ετών (σ.σ. οι μηχανές σίγησαν τον Μάρτιο του 2013 κι έκτοτε δεν έχουν λειτουργήσει). 

Ως προς τα προϊόντα ΑΓΝΟ, που θα βγουν στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας το 2022-2023, ο κ.Σαράντης διευκρινίζει ότι η αρχή θα γίνει με κωδικούς κάποιων βασικών προϊόντων και συγκεκριμένα με γάλα, γιαούρτι, τυρί και βούτυρο.