Το AQUA Carpatica περιλαμβάνεται πλέον στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της PepsiCo στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται η συνεργασία τους να επεκταθεί και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το γεγονός ανακοινώθηκε κι επίσημα από την PepsiCo, η οποία και έκανε γνωστό ότι έχει προχωρήσει σε στρατηγική συμφωνία με το premium νερό AQUA Carpatica, βάσει της οποίας θα κατέχει το 20% των μετοχών του.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η συμφωνία περιλαμβάνει το δικαίωμα διανομής του AQUA Carpatica σε Ρουμανία και Πολωνία και τη δυνατότητα επέκτασης του και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

Οι πηγές του AQUA Carpatica, βρέθηκαν από τον Γιάννη Βάλβη, Έλληνα της διασποράς τρίτης γενιάς από τη Σαντορίνη, με πολύπλευρη επιχειρηματική δράση.

Στην αγορά, το AQUA Carpatica παρουσιάσθηκε το 2010, ενώ στην Ελλάδα ήρθε πριν ένα χρόνο. Περιλαμβάνει το Φυσικό Μεταλλικό νερό και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό από παρθένες πηγές στα παρθένα δάση των Καρπαθίων Ορέων. Είναι το μόνο στον κόσμο χωρίς νιτρικά (το Φυσικώς Ανθρακούχο) και με ελάχιστα (το Φυσικό Μεταλλικό νερό). Επίσης δεν περιέχουν νάτριο ενώ περιέχουν φυσικούς ηλεκτρολύτες.