Συμφωνία-σταθμός μεταξύ της Nestle και της Starbucks

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της Nestlé και της Starbucks Corp, σύμφωνα με την οποία η πρώτη αποκτά το δικαίωμα να εμπορεύεται σε παγκόσμια κλίμακα τα συσκευασμένα προϊόντα Starbucks και το Foodservice και εκτός των καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας καφέ.

Συμφωνία-σταθμός μεταξύ της Nestle και της StarbucksΣτα πλαίσια της συμφωνίας, ένα μέρος του προσωπικού της Starbucks, 500 άτομα περίπου σε Ευρώπη και Αμερική, θα μετακινηθεί στη Nestle, η οποία αναλαμβάνει τα προϊόντα συσκευασμένου καφέ και τσαγιού Starbucks και τις κάψουλες K-Cup. Εξαίρεση αποτελούν τα προϊόντα Ready-to-Drink ,των οποίων τα δικαιώματα η εταιρεία είχε εκχωρήσει με προγενέστερη συμφωνία στην Arla Foods για 21 χρόνια, μετά από την επιτυχή 7ετή συνεργασία τους.

Η συμφωνία υπολογίζεται να φέρει σημαντικά οφέλη στης δύο εταιρείες, διότι από τη μία πλευρά ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο καφέ της Nestlé στη Βόρεια Αμερική και από την άλλη προσφέρει στο brand Starbucks τη δυνατότητα να επεκταθεί στους τομείς παντοπωλείου και foodservice.