«Συμμορφώθηκε» μετά τα πρόστιμα το 96% των επιχειρήσεων. 

Σημαντικά αποτελέσματα υπέρ του καταναλωτή αποφέρει, εδώ και τρία χρόνια, η στενή συνεργασία των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανακοινώθηκε κατά την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, που υπεγράφη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι έλεγχοι από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στην Περιφέρεια Αττικής για το 2018 ξεπέρασαν τους 3.000, ενώ δεκαπλάσιοι ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας οι οποίοι μόνο για το περασμένο έτος ξεπέρασαν τις 35.000. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, σημαντική είναι και η συμμόρφωση των ελληνικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία αγγίζει το 96%.

Για «μια συνεργασία που έφερε και φέρνει αποτελέσματα» μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, τονίζοντας πως «για αυτό είμαστε εδώ, για να κάνουμε αυτή τη δουλειά αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά».

Επίσης, δήλωσε ότι «ο παραγωγός είναι ο πρώτος κρίκος μιας αλυσίδας, η οποία είναι απόλυτα συμπαγής και πρέπει να είναι απόλυτα συμπαγής. Όποιος κρίκος και να σπάσει σε αυτή την αλυσίδα θα έχει πρόβλημα ολόκληρη η αλυσίδα» και πρόσθεσε: «Ο παραγωγός οφείλει να παράγει καλά ποιοτικά προϊόντα, που θα φτάνουν έτσι στον καταναλωτή, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να απολαμβάνει μια τιμή που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να επιβιώνει και να απολαμβάνει μια ζωή αξιοπρεπή και να επιτρέψει να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά προϊόντα, όχι σε βάρος της ποιότητας όχι σε βάρος της διαβίωσής του».