ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Forlabels

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για την «Ελλα-δικά μας». 

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και με τον Υφυπουργό για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες των Διοικήσεων των Πρωτοβουλιών «Ελλα-δικά μας» και «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για μείζονα θέματα που αφορούν τις παραγωγικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως η επαναφορά ταχύτερων αποσβέσεων του μηχανολογικού εξοπλισμού ως κίνητρο αύξησης των βιομηχανικών επενδύσεων, ο φόρος κληρονομίας – Γονικής Παροχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι έλεγχοι αγοράς και η καλύτερη λειτουργία τελωνείων καθώς και η εξίσωση ΕΦΚ (Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) Μέσης Τάσης με αυτόν της Υψηλής Τάσης για ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Η ανταλλαγή απόψεων κατά την κοινή συνάντηση ήταν ιδιαίτερα γόνιμη και θα υπάρξει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας που θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας και θα ενισχύσει τη συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη, στην αύξηση των επενδύσεων και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.