Τα πρώτα έντομα «καταφθάνουν» στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Τα πρώτα έντομα «καταφθάνουν» στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Η βρετανική αλυσίδα Sainsbury’s αποτελεί το πρώτο σούπερ μάρκετ, που τοποθέτησε στα ράφια του μια «εναλλακτική» πηγή πρόσληψης πρωτεϊνών, προτείνοντας στους πελάτες, που επισκέπτονται τα καταστήματα της, σνακς από έντομα.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα «είσοδος» δεν είναι τίποτε άλλο από μια πρακτική συσκευασία βρώσιμων, καπνιστών , τραγανών γρύλων με γεύση μπάρμπεκιου, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν διατροφική «τάση» στο προσεχές μέλλον.

‘Όπως ανέφερε η Rachel Eyre, η επικεφαλής μελλοντικών εμπορικών σημάτων της αλυσίδας Sainsbury’s, το σνακ γρύλων είναι ένα προϊόν που ο καθένας πρέπει να «τολμήσει» να δοκιμάσει και πλέον είναι σαφές ότι οι καταναλωτές επιθυμούν όλο και περισσότερο να διερευνήσουν αυτή τη νέα βιώσιμη πηγή πρωτεϊνών.

Είναι γεγονός, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ότι τα έντομα μπορεί να είναι μια πλούσια πηγή λίπους, πρωτεϊνών, βιταμινών, ινών και μετάλλων, αν και είχε περιφρονηθεί από την πλειοψηφία των διατροφολόγων και των επιστημόνων.

Η παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού όμως και η επέκταση της μεσαίας τάξης αύξησαν την κατανάλωση κρέατος ανά κάτοικο κατά 50% τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, με αποτέλεσμα να γεννηθεί η ανάγκη για εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών.