Μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεων σε Δημόσιο, ΕΦΚΑ και εφορίες, όπως και για τη νέα ένταξη πολιτών που δυσκολεύτηκαν την προηγούμενη διετία σε καινούργια ρύθμιση από 36 έως 72 δόσεις.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξηγώντας ότι «όσοι έχασαν τις 72 και τις 120 δόσεις, αυτές αναβιώνουμε. Ταυτόχρονα, «στους πολίτες, οι οποίοι τα κατάφεραν στη κρίση χρέους, τα κατάφεραν στην πανδημία και δυσκολεύονται από τον Νοέμβριο του 2021 λόγω της ακρίβειας, με κοινωνική δικαιοσύνη θα τους βοηθήσουμε με 36- 72 δόσεις», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι από σήμερα Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της φθηνής στέγης, το «Σπίτι μου». Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «αφορά σε 10 χιλιάδες συμπατριώτες μας, νέους ανθρώπους, νέα ζευγάρια μέχρι 39 ετών. Πρόκειται για ακόμη μία πρωτοβουλία για τους νέους». Ανέφερε, επίσης, πως «αν προσθέσουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και άλλη μία σειρά πρωτοβουλίες φορολογικών κινήτρων για start up επιχειρήσεις, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν, να χτίσουν οικογένειες και να προοδεύσουν. Είναι άτοκο για τρίτεκνους και πολύτεκνους, ακόμα και γι’ αυτούς που θα γίνουν τρίτεκνοι στην πορεία του δανείου».