Το τελευταίο

Το τελευταίο «αντίο» στον επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο. 

Το τελευταίο «αντίο» στον επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο είπαν συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου στην εξόδιο ακολουθία, που τελέστηκε χτες, Κυριακή στη 13:00, στον ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα.

Ο άτυχος επιχειρηματίας το βράδυ της Παρασκευής έχασε τον έλεγχο του οχήματός του για άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα. Το δυσάρεστο γεγονός συνέβη λίγο πριν το χωριό της Αετομηλίτσας στα Ιωάννινα, όπου ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάει για κυνήγι. Απεγκλωβίστηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του με τη βοήθεια των κατοίκων και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1944. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του. Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.