Ανοίγει ο

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, σχολιάζοντας θετικά αφενός την έμφαση που δόθηκε στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου την αναγκαιότητα της χορήγησης αναπτυξιακών δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο ίδιος τόνισε ότι μόνο το 4% ως 6% της επιχειρηματικής κοινότητας μπορεί να λάβει δάνεια από τις συστημικές τράπεζες.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, αναφερόμενος στα θέματα της φοροδιαφυγής και τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη, υποστήριξε πως η αδήλωτη φορολόγηση πλήττει όλους τους επαγγελματίες γιατί πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό. “Οι υγιείς επιχειρηματίες θέλουν να φορολογούνται κανονικά. Οι τράπεζες όμως χρεώνουν υπερβολικά τις συναλλαγές. Εδώ πρέπει να μπει πλαφόν στο ποσοστό που κρατούν τα πιστωτικά ιδρύματα”.

Ο κ. Καπνοπώλης, ανέφερε επίσης, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα χρεώνουν στους πελάτες τους ανάλογα με τα αναλώσιμα που χρειάζονται και μάλιστα η χρέωση πρέπει να ισχύει από την ώρα που ο ελεύθερος επαγγελματίας ξεκινά για να βρεθεί στο χώρο εργασίας του.

Για τον πρόεδρο του ΒΕΘ, τα λειτουργικά έξοδα των ελεύθερων επαγγελματιών είναι πολλά. Ζητά επίσης, να υπάρξει και αφορολόγητο όριο καθώς και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε ιδιόκτητους επαγγελματικούς χώρους. “Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες και από το ταμείο ανάκαμψης και είναι άδικο να αποκλείονται από τα επιχειρηματικά δάνεια των τραπεζών”, ανέφερε.