αυγά
Τα βιολογικά προϊόντα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια στα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές αλλά και τα καταστήματα μικρής λιανικής, καθώς οι καταναλωτές πλέον τα θεωρούν πιο υγιεινή επιλογή για τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειας. 
Κατά την αγορά όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς από την εγχώρια αγορά αποσύρθηκαν 34,5 τόνοι κοτόπουλων και δεκάδες χιλιάδες αυγών που πωλούνταν ως δήθεν βιολογικά, σύμφωνα με τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.
Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τους συντονισμένους, αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην ελληνική αγορά οι αρμόδιοι ανακάλεσαν προϊόντα με την ένδειξη «βιολογικό κοτόπουλο» και «βιολογικά αυγά» εταιρείας που εδρεύει στην Κρήτη. Η εταιρεία είχε διαθέσει προς πώληση προϊόντα, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις.
Τα κλιμάκια των ελεγκτών του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε κεντρικά σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο υπεύθυνος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, ακολούθησαν οι δέουσες ενέργειες και αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών.
Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια τόσο στην αγορά, όσο και στις επιχειρήσεις, αλλά και στους Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης.