Ρεκόρ συμμετοχής προβλέπεται να σημειωθεί φέτος από την πλευρά των ελληνικών εταιρειών στην παγκοσμίως μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών, Anuga 2019, που θα πραγματοποιηθεί από 5 μέχρι 9 Οκτωβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Στην προηγούμενη διοργάνωση του 2017 οι εκθέτες από την Ελλάδα άγγιξαν τους 280, καλύπτοντας μια εκθεσιακή επιφάνεια των 6.200 τ.μ, γεγονός που κατέταξε την ελληνική συμμετοχή στην κορυφαία πεντάδα. Για φέτος, υπάρχει ήδη μεγάλη πληρότητα και ο ρυθμός με τον οποίον καταθέτουν αιτήσεις συμμετοχής οι ελληνικές εταιρείες προμηνύει νέο ρεκόρ για την ελληνική παρουσία.

Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται οι ισχυρές αντοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών, αλλά και η ανάγκη διείσδυσης σε νέες αγορές. Στα χρόνια της ύφεσης ο κλάδος συνέχισε να επενδύει, να καινοτομεί και να επιδιώκει την εξωστρέφεια. Η γερμανική αγορά παραμένει ένας από τους βασικότερους προορισμούς των ελληνικών τροφίμων και ποτών και η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί πλατφόρμα ανάπτυξης επιχειρηματικών επαφών με διεθνείς εταίρους.αλλά και η ανάγκη διείσδυσης σε νέες αγορές. Στα χρόνια της ύφεσης ο κλάδος συνέχισε να επενδύει, να καινοτομεί και να επιδιώκει την εξωστρέφεια. Η γερμανική αγορά παραμένει ένας από τους βασικότερους προορισμούς των ελληνικών τροφίμων και ποτών και η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί πλατφόρμα ανάπτυξης επιχειρηματικών επαφών με διεθνείς εταίρους.