Βραβεία στην

Βραβεία στην «παράδοση» απένειμε η ΕΞΠΟΤΡΟΦ. 

Εκατοντάδες εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαγωνίστηκαν για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους στο πλαίσιο των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ».

  • Το προϊόν που απέσπασε το βραβείο για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του είναι ο «Τραχανάς Σταρένιος» της εταιρείας «Γέννημα Γης». Με σύµβολο το διάσηµο Ρολόι της Αράχωβας, στην πιο αυθεντική εκδοχή του ο σταρένιος τραχανάς περιέχει πλυγούρι, σιμιγδάλι χοντρό και αιγοπρόβειο γάλα.
  • Με το βραβείο καλύτερης συσκευασίας τιμήθηκε το ελαιόλαδο «Ziro», ένα Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με πρωτότυπη και συνάμα πολυτελή συσκευασία που δένει αρμονικά με την καθαρότητα και την αρτιότητα του προϊόντος.
  • Την πρώτη θέση στην κατηγορία Συσκευασία Σχεδιασμού κατέκτησε η εταιρεία ΕUZOIA FINE PASTA με τα φρέσκα ζυμαρικά Ριγκατόνι με βουβαλίσιο γάλα.
  • Το Βραβείο Καινοτομίας κατέκτησε η εταιρεία G-Fish με το προϊόν συκώτι σολωμού, που καπνίζεται παραδοσιακά και ξεχωρίζει για το γεμάτο άρωμα του.
  • Για την ιδιαίτερη γεύση του βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο Γεύσης το νέο ιδιαίτερο τυρί από την εταιρεία Νιώτικο. Πρόκειται για την «Τριλογια Ομήρου» ένα ημίσκληρο τυρί με πλουσια αρωματική γεύση που προέρχεται από αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, ενώ συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινα κρασιά.από αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, ενώ συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινα κρασιά.