expotrof

Με 300 παραγωγούς, 2.000 προϊόντα και  περισσότερους από 50.000 επισκέπτες ολοκληρώθηκε η έκθεση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Για 5η συνεχή χρονιά συγκέντρωσε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας τους περισσότερους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών της χώρας. Χορηγός της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain.

Τα εγκαίνια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ τέλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, καθώς η Στερεά Ελλάδα ήταν η τιμώμενη περιοχή.

Επιπλέον, βουλευτές, περιφερειάρχες, πρέσβεις, πρόεδροι και άλλοι επίσημοι από τοπικούς φορείς, οργανώσεις παραγωγών και συλλόγων εξέφρασαν με τις ομιλίες τους τη σπουδαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών, όπως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Ο διοργανωτής της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, κ. Κωστής Μοσχονάς δήλωσε: «Είναι για εμάς μεγάλη επιβράβευση η αποδοχή που απολαμβάνουμε από τον κόσμο κάθε χρόνο. Φέτος ειδικά ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο. Είναι σημαντικό να διαπιστώνουμε ότι η ελληνική παραγωγή ζει, εργάζεται και αναζητά νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας. Κάθε χρόνο στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ συγκεντρώνεται η ψυχή της ελληνικής παραγωγής. Δίνουμε την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες που αναζητούν εκλεκτές συνεργασίες, αλλά και με το κοινό που αναζητά ποιότητα και μοναδικές γεύσεις. Το αποτέλεσμα μας ανταμείβει κάθε φορά. Ραντεβού του χρόνου!».

Οι επισκέπτες απόλαυσαν γνωστά αλλά και σπάνια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, νέα προϊόντα από υπερτροφές, όπως την αρώνια, ξεχωριστά τυροκομικά προϊόντα, αποξηραμένο λωτό, ελαιόλαδο με ιδιαίτερες γεύσεις, βιολογικό χυμό αλόης από τη Νάξο και σαλέπι Θεσσαλονίκης, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, μοναδικά γλυκίσματα όπως μπισκότα από βελανίδι  κ.ά.

Επιπλέον, το στίγμα τους άφησαν στην έκθεση τα Μοναστηριακά προϊόντα από τις Σέρρες και την Κρήτη, παρασκευασμένα παραδοσιακά από μοναχούς & μοναχές ιστορικών Ιερών Μονών της Ελλάδας.

Σημείο αναφοράς της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτέλεσε το ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να έρθουν σε άμεση επαφή με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και των διεθνών αγορών, μέσω εξατομικευμένων συναντήσεων. Στον ίδιο χώρο διεξήχθησαν για πρώτη φορά και οι ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, όπου εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων προσέφεραν ευκαιρίες επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε επαγγελματίες και εκπαιδευμένους σπουδαστές.

Η εκδήλωση που ξεχώρισε στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ήταν ο 3ος Πανελλήνιος  Διαγωνισμός Μαγειρικής «GreekChef 2018» με περισσότερες από 550 εγγραφές. Επιπλέον, το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με την παρουσία του σεφ κου Λευτέρη Λαζάρου, το «Πίνουμε Ελλάδα- DrinkMezze» με τον Κώστα Μπάση και την ομάδα του που δημιούργησαν cocktail με βάση τα εθνικά ποτά έδωσαν ζωντάνια, κέφι και νεανική πνοή στην έκθεση τροφίμων και ποτών.

expotrof-eos-samou-lazarouΕπί προσθέτως,  οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ πλαισίωναν το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων γαστρονομίας. Με την παρουσία τους τίμησαν την έκθεση και άλλοι σεφ, όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Διονύσης Αλερτάς και ο Χρήστος Βέργαδος που δημιούργησαν για το κοινό συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://expotrof.gr/