Πέρσι πραγματοποιήθηκε στην ελληνική αγορά το άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων της μεγαλύτερης ρωσικής αλυσίδας discount σούπερ μάρκετ MERE. Η εταιρεία διέθετε σε πρώτη φάση 4 καταστήματα, όμως πριν από μερικές μέρες, μπήκε το πρώτο λουκέτο στο Λαγκαδά, δημιουργώντας ερωτηματικά για την πορεία της στην Ελλάδα. 

Βασικό πλεονέκτημα που προβάλλει η Mere είναι οι χαμηλές τιμές, καθώς τονίζει ότι πουλάει τα προϊόντα, έως και 20% χαμηλότερα σε σχέση με τις ανταγωνιστικές αλυσίδες επειδή συνάπτει απευθείας συνεργασίες με τους παραγωγούς. Τα σούπερ μάρκετ MERE απευθύνονται σε οικογένειες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος, που επισκέπτονται τα καταστήματα μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Όπως έγινε γνωστό όμως το κατάστημα του Λαγκαδά έκλεισε και θα μεταφερθεί σε άγνωστη περιοχή στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναφέρει: «Το έντονο ενδιαφέρον σας για την νέα μας τοποθεσία μας χαροποιεί ιδιαίτερα! Το σούπερ μάρκετ Mere Λαγκαδά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη! Λυπούμαστε που δεν μπορούμε ακόμα να σας ενημερώσουμε για το νέο σημείο που θα μεταφερθούμε για τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους. Θα υπάρχει επίσημη ανακοίνωση αργότερα. Με εκτίμηση η ομάδα Mere». Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η εταιρεία φέρεται να μην πιάνει τους στόχους που είχε θέσει αρχικά.